Μενού

ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΜΑΣ

Παλιά Σαλονίκη 80 χρόνια πριν…
Ο Νίκος Κρεωνίδης αρχίζει την ιστορία του  στο χώρο της γεύσης από τα θρυλικά “ΒΑΡΕΛΑΚΙΑ” στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
Λίγα χρόνια αργότερα όμως, η μαγεία της Άνω Πόλης τον κερδίζει οριστικά! Πελάτες και καλοί του φίλοι, άνθρωποι απλοί, συχνάζουν εκεί για να γευτούν τα πιάτα του, να πιουν κρασί, μα πάνω από όλα να καλαμπουρίσουν! Είναι το μότο της εποχής καλός μεζές και αστείρευτα καλαμπούρια!!!

Ανάμεσά τους, αξιόλογοι μουσικάνθρωποι όπως Τσιτσάνης, Βέμπο, Τσαουσάκης, ηθοποιοί και άνθρωποι του πνεύματος τον τιμούν με την παρουσία τους!
Μα κορυφαία τιμή για εκείνον η περιγραφή και αναφορά του μαγαζιού του από τον Στρατή Τσίρκα στην τριλογία του “Ακυβέρνητες Πολιτείες” (1965).

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη παίρνει ο γιος του Γιάννης – είναι το 1972 περίπου – ο οποίος συνεχίζει με το ίδιο μεράκι, μαζί με τη γυναίκα του Ανθή ως δεύτερη γενιά με μία ακόμη πιο επιτυχημένη πορεία.
Σήμερα, στο ίδιο πάντα σημείο, η τρίτη γενιά του ΝΙΚΟΥ ΚΡΕΩΝΙΔΗ, οι εγγονές του Άννα και Ουρανία, συνεχίζουν τη μεγάλη οικογενειακή παράδοση. Νέες ανανεωμένες και προσεγμένες γεύσεις που αναμειγνύονται αρμονικά με την παράδοση της ελληνικής κουζίνας.
Από το υπέροχο “μπαλκόνι του ΚΡΕΩΝΙΔΗ” η θέα είναι μοναδική. Με ηλιοβασιλέματα ή νυχτερινά φώτα, η Θεσσαλονίκη, ο κόλπος του Θερμαϊκού, ο Λευκός Πύργος, τα κάστρα παίρνουν μια μαγική διάσταση!!!
Το γεύμα ή το δείπνο στο ΜΠΑΛΚΟΝΙ της ιστορικής ταβέρνας του ΚΡΕΩΝΙΔΗ είναι από κάθε άποψη μια ξεχωριστή εμπειρία!!!
Επικοινωνήστε μαζί μας για να ενημερωθείτε για τις προσφορές μας ώστε ο γάμος, ο αρραβώνας, η βάπτιση ή όποια άλλη εκδήλωση σας ενδιαφέρει να κλείσει με μια απολαυστική εμπειρία στο χώρο της γεύσης και της εξυπηρέτησης!

 

 

 

ΟΡΕΚΤΙΚΑ

ΟΡΕΚΤΙΚΑ

 

Σαλάτες – Τυριά

ΣΑΛΑΤΕΣ - ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΤΥΡΙΑ

Κρεατικά

ΚΡΕΑΤΙΚΑ

Θαλασσινα

Θαλασσινα - Ψαρια

Ποτά

Ποτα

 

Αναψυκτικα

Αναψυκτικα - Καφεδες